Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Bästa presenten till mormor

Det är inte alla som på egen hand har möjlighet att njuta av livet som du och jag. Det är inte en självklarhet för alla att ens få komma utanför sin egen dörr varje dag. Många människor är gamla och ensamma. En del av dem bor på äldreboende, andra kvar i det hus som de kanske bott i under en lång tid. Kanske är deras livspartner sedan en tid borta, kanske bor barnbarnen allt för långt bort för att kunna komma och hälsa på så ofta som de hade velat.

mormor

Veckans höjdpunkt
För en del av dessa människor är alla dagar så lika varandra att de tycks flyta ihop och bli till en suddig grå massa, för en del av dessa människor känns livet kanske lite tråkigt och trist. Kanske är dagens höjdpunkt den storkökslagade bit mat som levereras i en kartong av hemtjänstpersonalen vid lunchtid varje dag. Hemtjänstpersonal som på grund av stress knappt har tid att sitta ner en stund för att bara prata lite. Kanske är veckans höjdpunkt den där bingoträffen eller visaftonen som arrangeras nästa onsdag. Men till nästa onsdag kan det vara långt för den som väntar på att någonting utöver det vanliga ska inträffa. Ja, ibland kan det nästan kännas som en evighet.

Njut av samvaron med varandra
Bara för att vi blir gamla är det inte slut med oss. Bara för att våra kroppar kanske blir lite långsammare och tröttare med åren så betyder det inte att vi inte vill fortsätta att uppleva saker i vår vardag. Unga som gamla, alla vill vi njuta av livet, av samvaro med varandra, kanske av en bit extra god mat eller en utflykt till en plats vi aldrig varit på, sjunka ner i en bekväm stol och njuta av en teaterpjäs eller lära oss någonting nytt som hur olika viner kan smaka eller hur man gör sin egen korv.

Kanske känner också du en människa som är gammal och inte har möjlighet att lämna sitt hem särskilt ofta för att hitta på någonting kul? Ja kanske är det rentav din farmor eller morfar, din mamma eller pappa som skulle må bra av att piggas upp av någonting lite extraordinärt?

Ta med dig någon du bryr dig om och pigga upp denna person med någonting utöver det vanliga. Det blir en dag inte som alla andra!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!