Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Ge mer färg till ditt liv

Som barn var det alltid en lockande spänning med att bryta mot reglerna, att göra det motsatta till det man blivit tillsagd. Det fanns ingen risk att man fastnade i en tråkig rutin, för tröttnade man på en sak så hittade man på något nytt som uppfyllde kraven som gjorde det roligt. Trygghetszonen var ännu inte uppfunnen i din vardag och därför var den inte heller ett hot mot att leva fullt ut.

children

Tänk på ditt liv, din vardag. Kanske känns det som att du fastnat i rutiner där du har glömt hur det är att känna sig riktigt levande. Tider att passa, krav att leva upp till, en ständig kamp för att klara allas förväntningar och alla tankar fokuserar bara på framtiden. Vi glömmer så lätt nuet och hur viktigt det är att ta tillvara på det, istället för att alltid vara fast i planerna för nästa vecka, nästa månad, nästa år.

Lek med tanken
Se ditt liv som en bild i en målarbok, hur skulle den bilden se ut som beskriver ditt liv på bästa sätt?  Försök att få med de känslor som definierar dig – allvarlig, humoristisk, butter, glad, positiv etc. Försök sedan att färglägga bilden, använder du alla regnbågens färger eller blir det svartvitt? Och slutligen, håller du dig innanför linjerna eller vågar du kladda utanför?

colour

Måla allt du orkar
Det blir tydligt hur fast vi är i hur det ska vara och hur vårt liv ska se ut, oavsett hur bra vi trivs i det. Men vore det inte roligt att för en stund släppa kraven och strunta i vad folk skulle tycka om du gjorde något utanför linjerna. Använd alla kritorna i lådan och gör något galet! Tänk inte efter så mycket, analysera inte sönder saken utan gör det bara. Lev för en stund och upplev känslan av frihet. Gå ur gråzonen för att inte stagnera i din vardag, gör det om inte annat i förebyggande syfte för att slippa ångra allt det där du inte gjorde sen när de bästa åren är förbi. Ge dig själv den där alldeles speciella stunden och använd sedan minnet av din tillfälliga galenskap för att påminna dig om att fylla på energinivån lite oftare i form av nya äventyr.

kite

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!