Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Lär dig brygga eget öl – gå ölbryggningskurs

En av våra senaste upplevelser här på Upplevelse.com är vår ölbryggningskurs i Stockholm. Namnet i sig skvallrar ju ganska väl om vad som väntar dig som deltagare, men det ger oss icke desto mindre anledning att presentera och marknadsföra denna ölupplevelse på ett gediget sätt. Vi tror nämligen att den kan falla väldigt många i smaken!

Förutom att få delta i en spännande process från start till mål, eller rättare sagt, från råvaror till färdigt öl, tar du med dig massvis av kunskaper om hur du brygger eget öl. Känn dock ingen stress att du måste minnas allt som sägs på plats. Du får nämligen med dig ett helt kompendium med kursmaterial om hur du kan brygga eget öl på egen hand hemifrån. Superproffsig och värdefull information som verkligen är att lita på (inget vanligt "skit" som du hittar på internet). Fokusera därför på att njuta och ta in atmosfären när du likväl är där!

Och på tal om atmosfären! Det handlar inte om någon tråkig och steril bryggerimiljö. Nej, nej! Allting utspelar sig i en gammal kyrka belägen i Sundbyberg. Efter att sista gudstjänsten hölls år 2005, fungerar denna religionsikon numera som ett äkta öltempel. Vi får hoppas att tiden som passerat är tillräcklig för att inte göra oss skyldiga till något helgerån. Finns det förresten någon ölgud som man kan tillbe?

Ölbryggeri flyttar in i gammal Sundbybergskyrka!

Nåväl, rent konkret, vad ingår då i kursen? Låt oss sammanfatta det kort:

* Teoretisk genomgång

* Praktisk bryggning från råvaror till färdigt öl

* Kompendium och material som möjliggör hemmabryggning

* Ölprovning (5-6 sorter) samt tilltugg

* 5 liter av den egenbryggda ölen (som kan hämtas ca 1 månad efter kurstillfället då detta är den tid det tar för ölen att jäsa och mogna i tillräcklig grad)

Med dig på resan finns en kunnig och erfaren ölbryggare och -domare som du alltid kan vända dig till vid eventuella frågor eller dylikt.

Vill du lära dig att brygga eget öl hemifrån?

Känns det lockande att få lära sig att brygga eget öl? Om ditt genuina intresse för själva ölen inte är skyhögt kan det i alla fall finnas anledning att besöka ölbryggningskursen då egenbryggt öl möjligen är billigare i längden än "vanligt" öl som du köper i affärerna eller på Systembolaget. Kanske smakar det också bättre? Det är upp till dig att avgöra!

Hur som helst, varmt välkommen på ölbryggningskurs! Klicka här för  mer information eller för att boka in dig direkt.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!