Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Chokladprovning – lev längre genom att äta choklad!

En chokladprovning är ett utmärkt tillfälle att kartlägga ditt chokladbegär. Ta tillfället i akt att njuta av alla olika chokladsorter som serveras och låt dig fascineras av chokladens förbluffande fakta och häpnadsväckande historia. Upplevelse.com garanterar att våra leverantörer av chokladprovning, som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, står för en förstklassig upplevelse och kan allt om choklad. Eller nästan i alla fall, det som de inte vet om choklad, är inte värt att veta.

Innan du bokar in dig kan det dock vara lägligt att du låter dig inspireras av några små anekdoter ur chokladens bokstavligt goda register. Därför bjuder bloggen på en liten aptitretare.

* Choklad introducerades i Europa för första gången år 1502. Mayaindianer i Sydamerika hade emellertid odlat kakaobönor, som är ursprunget till choklad, redan under 600-talet. ”Konferencier” på chokladens Europa-lansering? Ingen mindre än den gamle Christofer Columbus.

* Det svenska ordet choklad kommer från spanskans chocolate. När det gäller chocolates ursprung råder dock delade meningar. Många påstår visserligen att chocolate har sitt ursprung i aztekiskans xocolatl som tros vara en sammanslagning av xococ eller xocolli (som betyder bitter) och atl (vatten). ”Bittert vatten” ska alltså ha varit aztekernas syn på choklad. Ja, du...

* Choklad förlänger livet! Svåra åkommor som cancer och hjärtsjukdomar motverkas tack vare chokladens antioxidanthalt. Studien kommer från det mycket högt ansedda Harvard-universitetet, som också tillägger att konsumtionen ska vara moderat för att få ett längre liv. Frosseri fungerar alltså inte som metod för att nå tresiffrig ålder.

Som sagt, genom att besöka vår chokladprovning ges du möjlighet att hitta exakt den chokladsort som passar dig bäst. Beroende på var du bor, kan du välja bland chokladprovning i Stockholm, chokladprovning i Göteborg, chokladprovning i Malmö och chokladprovning i Umeå. Om du vill ha mer nyttig information inför chokladprovningen, som kan vara bra att bära med sig och eventuellt påverka ditt val av choklad i den riktning som du önskar, tipsar vi om denna artikel från Aftonbladet som bl.a. listar ännu fler hälsofördelar som chokladen medför.

Chokladprovning

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!