Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Olivoljeprovning – din väg till lägre risk för cancer?

Länge har myten, eller låt oss säga uppfattningen, funnits att medelhavsmänniskorna levt det goda livet bortom alla bekymmer. Idag backas den tesen dessutom upp av forskning som bland annat pekar ut spanjorernas, italienarnas och grekernas kost som den mest hälsosamma i världen. Olivoljan har spelat en huvudroll.

Olivoljan utgör en del av basen i medelhavsköket och dess flitiga användning har spridit sig som en löpeld tvärs över hav och kontinenter. Men dess ursprung hittas egentligen i Mellanöstern, där bevis för flera tusen år gamla odlingar påträffats. Redan då var olivoljans välgörande effekter kända vilket senare, med dagens teknologi och kunskap, kunnat påvisas i form av skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, minskad cancerrisk och sänkt blodtryck. Bra, va? Och då har olivoljans bokstavligt goda effekter för våra smaklökar ännu inte ens nämnts.

Det finns dock en hake, ett hinder som man lätt kan snubbla på om man inte har tillräcklig kännedom om olivoljan, nämligen oljans kvalitet. Till och med på de gamla grekernas tid delades olivoljan in efter dess kvalitet, där gudarna (!) fick den bästa och slavarna den sämsta.

Ett enkelt sätt att undvika slavarnas lågkvalitativa olja är att delta i arrangerade olivoljeprovningar. Lyckligtvis är det något som du kan hitta här på upplevelse.com. På olivoljeprovningen lär du dig allt som du behöver veta för att hitta din välsmakande och hälsosamma olivolja som passar dig. För enbart 399 kr får du en upplevelse som i framtiden kan ge dig godare matupplevelser och bättre hälsa som du, fastän sådana ting egentligen inte går att värdesätta i pengar, förmodligen värderar högre än engångskostnaden om 399 kr. Eller vad säger du?

Ta chansen och boka in dig omgående! Följ denna länk för att komma direkt till sidan för olivoljeprovning.

¡Buen provecho! (spanskt uttryck som motsvarar svenskans ”smaklig måltid”)

Olivoljan gör underverk i maten

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!