Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Sitt aldrig stilla och ät grönsaker...

Sitt aldrig stilla och ät grönsaker är några av tipsen du får i detta inlägg av Sofia om god hälsa.

Hälsa är ett ord som rymmer så otroligt mycket och hälsa betyder olika saker för varje individ. För mig innebär hälsa att jag överlag känner mig tillfreds i både kropp och knopp, att min kropp klarar av de jag vill att den ska klara och att jag känner glädje för det jag gör samt att jag känner mig trygg och älskad.

Den fysiska biten är oftast den som det pratas mest om och det som syns utåt. På senaste åren har det däremot pratats mer och mer om den mentala hälsan och att de hänger ihop. För mig hänger dessa bitar ihop och jag mår bättre både fysiskt och mentalt om jag får motion och äter en för mig bra kost. Utan motion är jag ingen rolig människa att leva med och det bästa är när jag får mycket vardagsmotion. Sen är det bara bonus när jag kör hårdare träning. Som småbarnsförälder är det ibland svårt att finna tid men jag försöker ta alla tillfällen jag kan till att röra på mig. Att leka med barnen kan bli värsta träningspasset. En av de viktigaste sakerna när det gäller träning är att hitta något som du tycker är roligt annars är det lätt att det rinner ut i sanden.

Hur våra kroppar reagerar på olika sorts mat är olika och vi måste lära oss att tyda kroppens signaler för att veta vad den vill ha. Något som dock alla mår bra av är att begränsa intaget av godis, läsk, glass, sötsaker, snacks, vetemjöl och snabbmat. Dessa varor är fulla av kalorier men innehåller knappt någon näring. De gör att blodsockret åker berg-och-dalbana och trötthet och sötsug kommer som ett brev på posten.

Mitt bästa råd är att hitta en motionsform som utövas regelbundet året runt och att du aldrig sitter stilla en hel dag. Ät endast sötsaker och snabbmat vid speciella tillfällen och ät grönsaker till varje måltid. Detta är något som alla behöver och mår bra av.

Skrivet av Sofia Sikström
Läs hennes blogg: http://blogg.dt.se/fullkornsfia/

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.