Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Våra vinprovningar

Grunden till att få reda på allt om viner är en vinprovning.  Att bli en vinkännare, en sommelier, det är nog varje vinälskares dröm. Så passa på att gå denna upplevelse där kan du ta reda på vad som menas med orden bouquet, sötma, vinets ben, proveniens är för något. Sedan får du under samma tillfälle lära dig mer om hur du bäst avnjuter ett vin. Eftersom vin är en av världens absolut populäraste drycker är det också kul att bredda dina kunskaper om denna dryck och smaka på.

För dig som känner att grunden vet du redan men vill veta mer och se om det finns andra sätt att pröva vin på borde du bli kunnig på på mat och vin provning. Se hur maten går ihop med vinet du har till.  Ett tillfälle som inte gör dig mätt men är däremot fylld med smaksensationer. Så ta chansen att få uppleva en lärorik och smakrik kväll och lär dig att kombinera mat och vin för att uppnå bästa resultat. Tips och trix lärs ut och hemligheten om hur det ligger till  i hur olika ingredienser i maten harmoniserar med olika druvor. Här får du lära dig vad du ska tänka på för att det vin du väljer ska harmonisera med sötman, syran, beskan, sältan och kryddigheten i den mat du planerar att äta till. En garanterat upplevelserik och intressant provning.

Är det inte mat och vin det du söker? Men du känner för att tilltugg och vin skulle passa dig bättre? Då finns det vinprovningar med både ost och choklad! Det är klassiker att ta ett glas rött till en liten ostbit. Men är det lika vanligt och ta ett glas vitt? Kanske inte men här får du allt tänka om. Under denna upplevelse så dricks det både vitt och rött till olika ostar. Även en kväll där det slås hål på myterna runt ost och vin samtidigt som du får en garanterat god och lärorik kväll.

Finner du mer smak för choklad och vill du lära dig mer om hur du bäst avnjuter choklad till ett vin? Då är choklad vin provning du ska testa. Se  hur olika smaker på viner och olika smaker på chokladpraliner gifter sig olika men ändå i en härlig harmoni tillsammans. Under detta tillfälle får du reda på hur du bäst avnjuter en bit choklad till vin för att få fram den bästa smaken. Även en chans till att få reda på allt om chokladens historia och framställning. Så följ med på en njutningsfylld kväll med goda tillbehör och gott vin därtill och upptäck nya smaksensationer.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!