Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Stresshantering för företagare

Symptomen på stress kan vara många – och alla är de betydligt vanligare hos kvinnor än hos män, visar en ny undersökning från hälsoföretaget Previa. Orolig mage, rastlöshet eller irritation är några exempel. Yngre kvinnor är speciellt utsatta för stress, är du också företagare kan du ha dubbel anledning att stanna upp.

Den 1 juli 2010 infördes nya regler i sjukförsäkringen för företagare. Den nya regeln innebär att du som driver eget företag (enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag) får ersättning från Försäkringskassan först efter sju dagar. De första sju dagarna får du däremot stå för själv.  I augusti 2011 presenterade Ekot nya siffror, som visar att småföretagare inte har råd att vara sjuka. Det senaste året har 16 000 företagare varit sjukskrivna, jämför med 31 000 företagare under samma period tidigare år.

Känner du igen dig? Känner du dig stressad? Att du inte hinner med? Att du inte mår bra av din arbetssituation? Skulle du vilja lära dig hantera din stress? Som egen företagare går produktiviteten och din hälsa hand i hand. Kanske avstannar ditt företag om du själv är sjuk? För din egen hälsas skull och för ditt företags utvecklings skull – se över din situation.

Det finns även professionell hjälp att få. Upplevelsen: Stresshantering.

Upplevelsen inleds med att du får sätta dig ner tillsammans med en terapeut. Terapeuten går igenom din specifika situation och utför sedan en stressanalys. Utifrån den personliga situationen får du lära dig att förutse, förebygga och hantera din framtida stress.

Läs mer om upplevelsen stresshantering genom att klicka här

Skrivet av Ulrika Mandell

Ulrika Mandell är beteendevetare med vidareutbildning inom coaching, samtalsmetodik och personalekonomi. Sedan 2007 driver hon företaget Dialogrummet. Ulrika har erfarenhet av arbetsmiljö- och hälsofrågor, karriärvägledning och utveckling både från privat näringsliv och från offentlig sektor.

- Jag har de senaste fjorton åren arbetat med personalfrågor med tyngdpunkt på vägledning. Att arbeta med utveckling (såväl av företag som av individer) är otroligt stimulerande och en av mina starkaste drivkrafter här i livet!

Ulrika har också en annan drivkraft – den kreativa. Hon är författare till boken ”Konsten att söka jobb” som hon gav ut på eget förlag under 2009. Hon skapar tavlor både för privat bruk och på beställning. Hennes skrivflöde är konstant, för tillfället skriver hon på en bloggroman och en receptnovell!

Källor: IngenjorenDriva Eget 12

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.