Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Unna dig en present i vardagen

Presenter känns som en synonym för något man ger bort. Men varför inte ge bort något till sig själv? Hur ofta unnar du dig något för ditt eget välbefinnande? Eller när gav du dig själv senast en riktigt häftig upplevelse? Det finns så mycket man kan göra för att unna sig lite vardagslyx.

luftballong

Jag är själv rätt dålig på att unna mig upplevelser, jag kan köper mig en kaffe på stan ibland istället för brygger hemma eller köper nya hörlurar till mobilen för att lyssna på musik med ännu bättre kvalité. Och även om det såklart höjer upplevelsen något på dessa fronter så skulle jag inte kalla det att jag unnade mig någon upplevelse.

Häromdagen var jag på bio för första gången på säkert två år. Det har liksom inte blivit av då jag ständigt intalar mig själv att jag inte har tid och att det dyker upp andra saker ivägen. Jag och min sambo såg den nya Transformersfilmen och jag satt som klistrad. Jag blev inte ens kissnödig under det 3 timmar långa filmen! När vi kom ut från salongen sa jag ”Ska vi se en till film?”.

Det gjorde vi dock inte, men den känslan jag hade av att faktiskt ha fått en upplevelse jag inte varit med om på länge satt kvar, och jag började prata om att vi borde införa någon slags biotradition och se minst en ny film i månaden. Tänk att en sån liten sak som att gå på bio kan vara så omvälvande? Tänk då vad så många andra små upplevelser i livet kan påverka oss och få oss att känna oss nöjda och tillfreds. Prova en segwaytur i din stad? Kanske faktiskt gå på bio om det inte är något du gör särskilt ofta? Eller varför inte prova lite ny mat och lyxa till det i vardagen? Möjligheterna är oändliga när det kommer till att unna sig själv och lyxa till det lite i vardagen. Jag tror definitivt jag ska tjata till mig den där biotraditionen.

Tips på upplevelser att unna sig i vardagen:

Massage eller massage för två
Bli mer harmonisk med mindfulness
Flyg luftballong
Rensa garderoben
Gå på musikquiz

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!