Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Blanda goda drinkar på egen hand – lär dig lätt som en plätt!

Goda drinkar kan vara en stor stämningshöjande faktor under festkvällarna. Att kunna blanda drinkar är alltså värdefullt, inte minst med tanke på hur lätt dryckerna bör slinka ner. Finns det något tråkigare än att få en drink i handen som inte smakar gott?

Bli festens bästa bartender genom att visa stort kunnande bakom bardisken. Passa på att imponera genom att använda både shaker, blender och iskross, det tyder på stor färdighet. Behöver du större kunskap kan du gå in på vår tävling där du kan vinna en kurs i att bli "Kung i Baren".

Här nedan följer några förslag på goda och populära drinkar som du kan försöka att blanda på egen hand och som kan höja upplevelsevärdet oavsett sammanhang.

* Fidel Castro

6 cl Captain Morgan
1 lime
Ginger ale

fiedel

Dela limen i fyra klyftor och pressa saften i ett högt glas och lägg i limeklyftorna. Häll i Captain Morgan och is och fyll upp med ginger ale.

* Aperolspritzer

Aperol (italiens aperitif)
Cava
1/2 apelsin
Sodavatten

aperol+spritz-4

Ta en del Aperol, två delar Cava och tre delar sodavatten. Fyll på med is och garnera med apelsinklyftor.

* Cinderella:

4 cl citronjuice
4 cl apelsinjuice
4 cl ananasjuice
1 cl grenadine
Sodavatten

Cinderella

Skaka och sila upp juicerna och grenadine i ett s.k. "highball"-glas. Lägg i is, slå i sodavatten och dekorera avslutningsvis med citron, ananas, apelsin, bär och sugrör. Voilà!

* Hallonmojito

4 cl vit rom
1/2 lime
10 myntablad
1 msk rörsocker
1 dl halvtinade hallon
Sodavatten

Hallon-mojito_620pxljpg-47ee76815736426481adf7fe5da35704__b468m

Skär lime i bitar och ta hallon, myntablad, rörsocker och stöt allt i en mortel. Häll över i en shaker och blanda med rom och 1 dl krossad is. Fyll resten av glaset med sodavatten. Garnera med myntablad.

* Cosmopolitan:

2 cl vodka
2 cl Cointreau eller Triple Sec
1 cl limejuice (färskpressad!)
2 cl tranbärsjuice

Cosmopolitan

Skaka och sila upp alla flytande ingredienser i ett kylt cocktailglas. Dekorera fint med en limeskiva.

* Mojito:

4 cl cubarom
2-3 tsk socker
2-3 myntakvistar
4 cl limejuice
Sodavatten
Angostura Bitter

Mojito

Ta fram ett "highball"-glas och häll i limejuicen. Mosa sedan myntan med sockret och tillsätt det i drinken. Tillsätt sedan is, cubarom och sodavatten. Avsluta till sist med att pressa lite färsk lime på toppen och lite Angostura. Varsågod!

* Passoa-coctail

4 cl Passoa
Cava
Hallon

hallon

Fyll glaset med is. Häll i Passoa och fyll upp med iskall Cava. Toppa med färska hallon.

* Tequila Sunrise:

4 cl tequila
1-2 cl grenadine
Apelsinjuice

Tequila Sunrise

Använd återigen ett "highball"-glas vid tillredningen. Häll i tequila, is och fyll sedan på med apelsinjuice och därefter grenadine. Dekorera med apelsinskiva, cocktailbär och sugrör.

* Irish Coffee:

1-2 tsk brunt farinsocker
4 cl Irish whiskey
Hett, starkt kaffe
Vispad grädde

Irish Coffee

Blanda ihop de tre förstnämnda ingredienserna och tillsätt sedan den vispade grädden överst. Dekorera och avnjut med antingen sked eller sugrör.

Vill du ha fler fler recept och tips på goda drinkar gå till "Så fixar du lyxiga drinkar till festen" .

Att blanda drinkar är dock inte bara att kasta ihop ett par ingredienser. Det krävs vissa förberedelser och en hel del kunskap. Ta därför en titt på vår "Bli bartender för en kväll"-upplevelse. Lär dig att trixa som en riktig professionell bartender och tillred drinkar som ingen annan i ditt sällskap!

Dags att blanda!

Bartender blandar drink

‹ Alla blogginlägg

Påsk-REA – Upp till 50% rabatt