Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Fiskpedikyr

Dagens gästbloggare är Victor Grell som är leverantör av akvarium och fiskar till vår fiskpedikyr i Stockholm.

Sommartider.

Solen letar sig fram, fåglarna kvittrar. Folk börjar dra undan gardinerna och vågar gå ut från sina varma hus. Folk har påsar under ögonen efter många arbetsdagar fyllda med mörker. Vad är skönare än att åka på en spa-weekend denna vackra årstid? Repa sig från all misär som vintern har orsakat. Samla ihop sina krafter för en vår så långt bort från vinterns mörker det bara går. Det är dags för en ny spa-säsong sommaren 2012!

Givetvis kommer jag med en rolig nyhet för Spa-säsongen upplaga 2012. Fiskpedikyr heter det och det är världens roligaste behandling. Det handlar alltså om fiskar som masserar fötter och händer i ett akvarium. Ingenting annat. De nibblar/äter bort död hud. Kanske har du sett det på något spa i Sverige tidigare? Det är relativt nytt här men jag är säker på att i år är året då det blomstrar i Sverige på riktigt.

Många kanske vet vad det är och har testat på det på sina utlandsresor. Det var precis på det sättet den här historian började. Jag var 16 år och med familjen i Thailand. Vi hade precis anlänt till det svensk-överbefolkade Patong efter en vecka på en lugn ö vid namn Koh Lanta. Första kvällen när vi skulle gå ut och äta kommer jag ihåg att vi hittade dessa akvarier fullproppade med fiskar vart man än gick. Jag var ganska fundersam kring vad det handlade om så jag beslöt mig för att prova på samma kväll. Inte särskilt förvånad märkte jag att det i princip bara var svenskar som stod i kö till dessa akvarier. När jag sedan stoppade ner fötterna i akvariet kommer jag ihåg att jag ryckte till lite lätt. Det kittlade litegrann till en början men jag fick direktiv att hålla ut. Det var ett klokt val. Känslan var svår att beskriva men bästa jämförelsen måste nog vara att jämföra det med att stoppa ner sina fötter i kolsyrat vatten. En väldigt skön känsla och när jag gick därifrån efter en kvart kändes det som jag fått två nya fötter. Nu i efterhand vet jag att det har att göra med att fiskens nibblande ökar blodcirkulationen. Senare fick jag även veta att denna fisk sägs lindra psoriasis. Vad är detta för någon fisk tänkte jag…

Tre veckor senare när jag kom hem till Sverige och gjorde lite mer research fick jag reda på att fisken heter Garra Rufa och att den är väldigt ovanlig i Sverige. Väldigt få/inga verksamheter erbjöd Fiskpedikyr. Jag såg möjligheten i en produkt som var sällsynt/fanns inte i Sverige men som redan var marknadsförd. Många av alla hundratusentals svenskar som varit i Thailand eller Turkiet har testat på/sett denna behandling. Folk vet vad det är fast det är ändå exotiskt och främmande! Sen är det även otroligt att det faktiskt handlar om en fisk som har formats av naturen vilket gör den naturlig och något alldeles annorlunda.

Intresserad av att prova på? Läs mer om vår fisk spa här.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!